O nama

******************************************************************

NAPOMENA: PROJEKAT "MAPE NEVIDLJIVOG BALKANA" JE ZAVRŠEN. NA SAJTU SE NALAZI STOTINAK PRIČA PRIKUPLJENIH TOKOM TRAJANJA PROJEKTA. OPIS KOJI SLEDI ODNOSI SE NA ONO KAKO JE KONCEPT INICIJALNO ZAMIŠLJEN.

SAJT SE VIŠE NE ODRŽAVA. NEMA POTREBE DA ŠALJETE NOVE PRIČE.

********************************************************************

Šta su Mape nevidljivog Balkana

MNB je kolekcija geotagovanih mikropriča. Svakoj priči pridružene su geografske koordinate.

Sve priče su istinite, ili su nam kao takve saopštene od strane njihovih autora.

Aplikacija

Aplikacija za telefon javiće vam kada se fizički nađete u blizini mesta za koje postoji mikropriča. Onda je možete pročitati ili preslušati. 

Priče tako napuštaju police i premeštaju se u stvaran prostor. Nevidljive, lebde ulicama i čekaju da naiđemo na njih. Gradovi postaju košnice mikropriča koje se otkrivaju kretanjem. Umesto okretanja stranica, hodanje.

Aplikacija je besplatna i možete je skinuti na servisu Google Play.

Mikropriče

Mikropriča je veoma kratka priča, od najviše 1.800 slovnih mesta. Svaka mikropriča predstavlja zapis o nekom istinitom ili navodno istinitom događaju. To može biti anegdota, crtica, zapažanje, sećanje, zanimljivost, pesma, biografski podatak ili nešto drugo.

Mikropriče se uglavnom ne bave velikim, opštepoznatim događajima. One govore o malom i nevidljivom, marginalnom i zaboravljenom, prećutanom i neispričanom.

Nove priče stalno se dodaju u bazu. Istog trenutka, pojavljuju se na ulicama.

Ko piše mikropriče

Vi. Ako znate neku zanimljivu priču, pošaljite nam je. Možete je napisati (najviše 1.800 slovnih mesta) ili nam poslati informacije i ostaviti nam da ih uobličimo.

Stavovi

Priče ne biramo na ideološkoj osnovi. Stavovi autora ne odražavaju stavove urednika sajta.